Рецензии пользователя mipanfgh

Навіть хорошу ідею можна зіпсувати, а екранізація будь-яких міфів (хоч давньогрецьких, хоч карело-фінського поетичного епосу "Калевала") - це гарна ідея. Ну здавалося б, золота жила у продюсерів вже практично в руках: знайдіть хороших сценаристів, які зуміли б адаптувати повний запозичень роман Ріка Ріордана під двогодинної нон-стоп екшн з нескладною повчальною ноткою - і солідні касові збори гарантовані. Але ні, перенесена на екран історія стала ще більш вторинної та банальною. Зрозуміло, не все так погано, і фільм "Персі Джексон і Море чудовиськ" є цілком зручним варіантом розваги в суботній вечір (або недільний ранок, якщо з дітьми). Але будьте обережні: якщо Вам не вдалося повністю відключити свій мозок, здавшись на милість органів зору і слуху, задоволення від перегляду не гарантоване.

Цього разу розлючений син Гермеса Люк Кастеллан вирішив знищити захист Табору Напівкровок, яку здатне відновити (і, відповідно, врятувати мешкають в ньому божих нащадків) тільки Золоте Руно. На пошуки артефакту відправляється не тільки Кларисса, дочка Ареса, а й замучений комплексами, а в наслідку ще й появою зведеного брата, Персі Джексон. Далі слід нескінченну кількість алюзій не тільки на "Гаррі Поттера" і безліч культових блокбастерів і саг, а й на давньогрецькі міфи, перебрехала до невпізнання. Втім, таке теж треба вміти - одним-то задом всидіти одразу на кількох стільцях. Інша справа, що творцям фільму "Персі Джексон і Море чудовиськ" це не вдалося, що яскраво демонструють касові збори картини. Студія значно скоротила бюджет сиквела за рахунок звільнення, загалом-то, непотрібних, зате впізнаваних акторів, чиї камео трохи допомогли першої частини саги окупити витрати на виробництво. Частина виручених коштів пішла на спецефекти, включаючи 3-D; крім цього віковий ценз був зменшений до шести років. Це не особливо допомогло привернути глядацьку увагу: за винятком пари-трійки непоганих жартів, особи Стенлі Туччі, яскравого камео Натана Філліон та історії про взаємини двох зведених братів, у фільмі немає нічого цінного. Золоте Руно і Бермудський трикутник, кровожерний Кронос і жарти на тему Християнства, що змінюють одне за іншим пригоди банальні і позбавлені сенсу. Подивитися й забути. Судячи з тенденції, якщо вже третя частина і побачить світ, то явно в категорії "стрейт-ту-дівіді".

Расскажите друзьям

Комментарии (3)

Чтобы оставить отзыв необходимо войти на сайт.

0

Судячи з досить розгорнутої рецензії у фільм напхали,чим по-більше і перероблені античні міфі, і фантастичні явища, "змішалось все коні, люди".


0

В рецензии настойчиво рекомендуется не смотреть фильм. Но очень хочется увидеть Натана Филлиона с другой стороны - в роли бога Гермеса, а то мы все его видим только как писатель Касл.


0

Отличная рецензия: фильм "разложен по полочкам", но сохранена интрига, чтобы был смысл посмотреть самому. Поняла ,что фильм подойдет, если надо чем-то занять детей или просто хочется расслабиться. Спасибо.