Рецензии пользователя kiler13

  • Элизиум
    Elysium (2013)

    Елізіум - місце душ блаженних.

    11 сентября, 2013, 18:23

Елізіум – соціальна казка, чи можливо наше майбутнє. Фільм знятий Нілом Блокманом досить якісно. Всі спец ефекти і декорації на найвищому рівні, та й не дивно, тому що з бюджетом в поверх 100млн. доларів можна дозволити собі практично все. Акторський склад теж не підвів режисера і чудово впорався зі своїм завданням. Головний герой Макс, якого зіграв Мет Деймон чудово вжився в роль викрадача машин, який став на шлях виправлення. Він і став одним з найяскравіших представників нижчого класу. Також мене порадувала Джоді Фостер, міністр оборони Елізіуму. Вона зіграла свою роль просто неперевершено. Вона, як представник елітарної частини суспільства виступає, в ролі найзапеклішої прихильниці існуючого в Елізіумі ладу, готової піти на все, щоб ніхто його не порушив.
Сюжет стрічки розвивається на основі глибокої соціальної нерівності. Тобто в фільмі розглядаються дві соціальні групи, одна з яких надзвичайно багата і зосередила в своїх руках всю владу і ресурси Землі та переїхала жити в Елізіум, свого роду рай створений людьми. А інша ж навпаки надзвичайно бідні і злочинні прошарки суспільства, яких покинули на Землі і використовують в ролі дешевої робочої сили. Одне залишається незрозумілим, куди ж подівся середній клас як такий, тому що по фільму представників саме його взагалі не видно.
Головна сюжетна лінія грунтується на основі життя Макса, котрий працює на заводі по збору роботів. Він випадково отримує на виробництві смертельну дозу радіації, і жити йому залишається 5-ть днів. Єдиний шанс для нього тепер вижити це добратися до Елізіуму. Оази, яка знаходиться далеко в космосі, і де є чудо прилад, який зцілює від усіх недуг. Головний герой робить все можливе щоб добратися до цієї машина. З самого початку свого облучення радіацією Макс постає для нас, як самозакоханий егоїст, котрий щоб спасти своє життя готовий на будь що. Та в кінці до ного приходить прозріння, і він всеж робить правелний вибір.
Все вийшло гладко і красиво, але чогось не вистачає цьому фільму. Сценарій явно недопрацьований і в ньому багато якихось пробілів. Зокрема те що всі мешканці Елізіуму постають для глядача як якісь безхребетні істоти, котрі лиш те і роблять, що плавають в басейнах і п’ють шампанське, а на все інше їм байдуже. І на противагу їм бідняки, більшість з яких злочинці. Але ці злочинці – борці за свободу і рівність, практично всі готові пожертвувати собою заради людства, свого роду лицарі майбутнього. Це виглядає досить натягнуто. Тому що можна уявити собі на що через деякий час перетвориться Елізіум, коли його заселять ці так звані визволителі, значна частина яких злочинці. Тобто чи не стане він таким же смітником як і Земля.
Звичайно в цілому фільм получився досить хорошим, тому переглянути його вартує. Вийшов гостросюжетний бойовик з прекрасними спец ефектами і елементами фантастики. Як і в будь-якому бойовику ми побачили протистояння хорошого і поганого героїв, ну і звичайно і без перегляду можна здогадатися хто переміг.
Моя оцінка 7,5/10

Расскажите друзьям

Комментарии (11)

Чтобы оставить отзыв необходимо войти на сайт.

0

По большому, автор прав, фильм - это именно социальная сказка, с ее современными канонами: хороший плохой герой, канонический Противник, слабая проработка общей массы.


0

Рецензия на фильм хорошая, полная. Было столько шума вокруг фильма, что решил сходить в кинотеатр, как только он вышел у нас в прокат. Честно говоря, увидел не совсем то, что ожидал. Спецэффектов много, а сюжет, на мой взгляд, немного слабоват, хотя в целом фильм понравился.


0

Перше, що я хочу сказати, що досить багато помилок - це трохи розчаровує(. А так, рецензія непогана, хоча не дуже викликає цікавість. Автор більш зосередився на "помилках" і "поганих сторонах" цього фільму, залишивши все хороше в тіні, через що стаєш розчарований, як і через фільм, так і через життя загалом. Більше оптимізму!


0

Хорошая рецензия на фильм. Сразу становиться понятно развитие сюжета, но как по мне есть один минус – длинная.


0

Хорошая история.Интересно посмотреть,что может быть в будущем.
Хочется верить что все будет не так печально.


0

Нравится такого рода фантастика, "...а что бы было, если...", графика превосходная, но так понимаю, что не малая часть фильма была нарисована на компе. Спец эффекты удивляют немного, ведь здесь можно было поработать чуть лучше и тщательнее. worried


0

Якщо вам подобається такого роду фантастика раджу подивитися фільм Еквілібріум, от це дійсно класна фантастика про можливе майбутнє, а можливо і не зовсім фантастика! В багатьох моментах фільм стає більш схожий на правдоподібний розвиток людства в майбутньому.


0

Я читал, что практически вся станция Элизиум была сделана на компьютере, но смотря фильм невозможно отличить реальные кадры от компьютерной графики, снято все очень реалистично, но и кроме графики в фильме есть на что посмотреть.


0

Когда на Земле жить невозможно и ресурсы ее на исходе, а в задымленных городах процветает коррупция, люди задумаются о переселении на другую планету. Что ждет их на Элизиуме? Чистота, радость и светлая жизнь, а может что-то другое? Давайте посмотрим! Рецензия удалась.


0

Действительно захватывающий сюжет. Мне кажется фильму хватает всего, а вот существующие пробелы как раз для того, чтобы каждый додумал сюжет сам. Сказка ведь о будущем, а будущее каждый представляет по своему.


0

Хочется верить, что наше будущее не будет похожим на жизнь в фильме. Но наблюдать за этой историей очень интересно.