Рецензии пользователя krylova

  • Поводырь
    The Guide (2013)

    ”Квіти мають очі”

    25 декабря, 2014, 23:00

Повнометражний художній фільм "Поводир, або у квітів є очі" режисера Олеся Саніна, знятий кінокомпанією "Пронто фільм" за підтримки Державного агентства України з питань кіно. Сценарій писали Олесь Санін, Ірен Роздобудько та Олександр Іранець. Над стрічкою працювали 10 років, але зйомка почалась у 2012 р. Головні ролі в картині виконали Антон Святослав Грін, співачка Джамала, Стас Боклан, Джефф Баррел, Олександр Кобзар і Олег Прімогенов. Державною агенцією з питань кіновиробництва на створення фільму було профінансовано 16,6 млн. грн. Світова прем'єра фільму відбулася на Одеському міжнародному кінофестивалі 16 липня 2014 року. Тривалість фільму 120 хв.

В основі сюжету фільму - подорож по Радянській Україні американського хлопчика Пітера і українського сліпого музиканта Івана Кочерги. Події фільму відбуваються в початку 1930-х років в СРСР в драматичні часи індустріалізації, колективізації, голодомору та знищення інтелігенції. Американський інженер Майкл Шемрок разом зі своїм десятирічним сином Пітером приїздить до Харкова працювати в якості іноземного спеціаліста. Випадково до рук Шемрока потрапляють секретні документи про заплановане радянською владою масове вилучення продовольства та супутні репресії, через що він гине. Син Майкла стає випадковим свідком убивства батька. Пітеру дивом вдається втекти від переслідувачів — завдяки сліпому бандуристу Івану Кочерзі. Хлопчик пристає до сліпця і стає його поводирем. Взимку 1934 року сліпця Івана Кочергу разом з іншими кобзарями страчують під Харковом. Пітер лишаться єдиним живим свідком тих трагічних подій.
Від України на премію Оскар в номінації "Фільм іноземною мовою" було прийняв до розгляду три фільму, одним із яких є “Поводирь”. Тому, що цей фільм дуже емоційний душевний, показує картину того, що відбувається зараз, в нашій країні. Це перший фільм в Україні для якого існує спеціальна версія стрічки з тифлокоментуванням для незрячих людей.

Цей фільм згуртовує нашу націю, наш народ в єдине ціле. Він показує яким на справді є Радянський Союз. Це перша українська стрічка, котру хочеться оцінити на 5 з 5 без зауважень типу "це ж українське". Все продумано до деталей. Картинка дуже якісна, насичена, є і сніг, і дим, і білий кожух! Ще пару років тому мені було заздрісно, що сусідня Росія випускає такі яскраві історичні фільми, і хотілося такого ж нашого. Зараз можу з гордістю сказати, що цей фільм є одним з найкращім за часів Незалежності України.

Расскажите друзьям

Комментарии (0)

Чтобы оставить отзыв необходимо войти на сайт.