Рецензии пользователя odobko

Цей чудовий фільм - про Замперіні, учасника Олімпійських ігор, бомбардира американського літака і військовополонених в Японії. На частку цієї людини випало чимало випробувань і його історію не раз хотіли екранізувати, але справу до кінця вдалося довести тільки Анджеліні Джолі. Війна не дає спокою актрисі, змушуючи вдруге сідати в режисерське крісло. І, звичайно, щодо її здібностей у даній професії скептиків предостатньо. Тільки шаблони акуратно розставлені. Ось поганий хлопчик робить погані вчинки, ось його ременем карає батько, а на задньому плані стоїть любляча мати і притискає голову молодшої сестри, переживають. От мати готує, а син підглядає за нею, милуючись мирної картиною роботи материнських рук з тестом. Історія розгортається далі в типово позитивному сенсі, як у старих добрих книгах про те, як поганий хлопчик став хорошим, тому що переміг свою лінь і багато трудився. Стилістика тридцятих, сорокових також кілька нарочита, як і розповідь, але, як не дивно, все це глядабельно і не викликає нудьги.
Але все-таки в центрі все - не літаки і не прекрасне блакитне небо, що розкинулося на весь екран, а протистояння головного героя труднощам. Він був "макаронником" в Америці, був учасником Олімпійських ігор, він більше місяця дрейфував у відкритому океані після аварії літака, його катував японський офіцер у таборі для військовополонених. І так, весь цей фільм - це оспівування. Звідси і деякі навмисність, идеализированностью, відособленість героя від інших дійових осіб. Тому, якщо виходити з цього головного посилу, то у фільмі немає нічого відразливого чи відсутнього. Рівна правильна робота годиться для перегляду підлітками в якості позитивного прикладу.

P.S. Протопип прожив довге, непросте і в той же час щасливе життя, помер у віці 97 років. Він захотів і зміг особисто пробачити своїх японських тюремників. Його головний ворог, жорстоко катували його японський офіцер, включений в список 40 найнебезпечніших військових злочинців в Японії, був амністований в 1956 році, мав на Токіо квартиру вартістю в півтора мільйона доларів і кондомініум в хорошому містечку в Австралії. І тільки він не захотів зустрічатися з Замперіні.

Расскажите друзьям

Комментарии (0)

Чтобы оставить отзыв необходимо войти на сайт.