Рецензии пользователя MrNobody1730

Перший у рейтингу на найкращому сайті про фільми – imdb. Один із написаних шедеврів Стівена Кінга, які екранізували на екрані.
Історія про дуже хорошу людину Едді, якій дуже не пощастило. Він побачив, що йому зраджує дружина і дуже засмутився. Пішов та напився і взяв до рук зброю , проте не скористався неї. Наступного ранку дружина та коханець були вбиті, Едді через алкогольний стан не пам’ятав, що сталось вночі і всі , і він в тому числі, вирішили, що убивця він. Едді попав до найсуворішої в’язниці, де завдяки своєму розуму зміг не лише вижити, але й навести свої позитивні порядки.
Тут немає жорстокого місива, немає великого бюджету. Тут є багатогранна драма, яка охоплює майже всі людські цінності – щирість, справедливість, дружба, душевність та найголовніше - надія. Надія тягнеться основною лінію всього сюжету , але повністю її розумієш лише насамкінець. Безліч людей, котрі не бачили цього фільму і знають про що він, не розуміють, чому «Втеча із Шоушенку» така популярна і зараз.
По-перше – режисер. Френк Дарабонт , який відзняв такі шедеври, як «Зелена миля» та «Імла» цього разу знову, як у випадку із «ЗМ», екранізував чудовий твір геніального Стівена Кінга, який тут виступив сценаристом. Один із кращих сценаріїв у моєму житті.
По-друге – акторська гра. Шикарність Моргана Фрімана та Тіма Роббінса немає меж! Цей дует відіграв напрочуд сильно та правильно. Вони дали зрозуміти простому глядачу, що відчувають люди із гарним серцем та доброю душею в такому жахливому місті, як в’язниця.
Символіка та сенс, який присутній на екрані кожен глядач мусить зрозуміти сам. Не варто читати якісь спойлери, слухати чиїсь відгуки щодо нього. Варто самому переглянути цей фільм і витягнути для себе із нього безліч корисного. Саме для цього й зроблена «Втеча із Шоушенку».
Черговий шикарний фільм, який не отримав Оскар. Тут без коментарів , нехай це залишиться на совісті Американської Академії критиків.
Фільм, якому хочеться вірити. Фільм, на який хочеться рівнятись і розуміти, щоб жити краще , то лише потрібно обдумати собі все наперед і впевнено рухатись цим шляхом. Фільм, який може й не заслуговує перше місце на imdb, але він вартий уваги кожної людини, яка любить якісне кіно.

Расскажите друзьям

Комментарии (0)

Чтобы оставить отзыв необходимо войти на сайт.