Рецензии пользователя MrNobody1730

Дивлячись в кіно на оскароносного та чудового Бена Аффлека, виникає питання – він такий сумний у всіх фільмах, бо у нього якась життєва депресія чи він спеціально обирає такі ролі?
Хай там як, але всі ці ролі він відіграє дуже якісно та харизматично – а від актора й більшого не вимагається. Персонаж, якого грав наш «новий Бетмен» у фільмі «Аудитор», також сумний і задумливий, проте показаний ним дуже цікаво і правдоподібно.
Перед початком рецензії, хочу висловити величезну подяку дистриб'юторській компанії «Kinomania» за запрошення на перегляд цього фільму.
«Аудитор» - це драма із елементами бойовика та трилеру американського виробництва, режисером якої виступив маловідомий режисер Гевін О'Коннор, котрий може Вам бути знайомим через такі стрічки, як «Джейн береться до зброї» із Наталі Портман та «Воїн» із Томом Харді. Режисер хай і не дуже зірковий, але зі своєю роботою впорався на всі 100 відсотків. Чудова послідовність розповіді, яка дуже легко та зручно подавалась глядачу, хороша робота із акторами, за персонажами яких дійсно переживаєш і розумієш їхню мотивацію – все це і не тільки виконано на найвищому рівні і заслуговує похвали.
Сюжет «Аудитора» розповідає про математичного генія Крістіана Вульффа, який перевіряє бухгалтерію найнебезпечніших злочинних організацій світу. І коли за ним починає стежити відділ по боротьбі зі злочинністю Міністерства фінансів США, Крістіан вирішує знайти собі законослухняного клієнта, щоб збити правоохоронців зі сліду. Він береться провести аудит в компанії з виготовлення робототехніки, у документах якої знаходить розбіжності у кілька десятків мільйонів доларів. Але як тільки Крістіан натрапляє на слід грошей, у справі з’являються жертви. Сюжет цікавий і ідеально тримає глядача у напруженні завдяки своїй хорошій атмосфері та, як я вже казав, чудовій послідовності розповіді, яка побудована так грамотно, що за весь фільм жодного разу не було відчуття прогалини і ями, як це буває у майже всіх фільмах. Сюжет стрічки починається із дитячих років персонажа Аффлека, плавно перекидається у наші дні і лаконічно розбавляє все це потрібними флешбеками. Завдяки правильному сценарно-сюжетному аспекту відчувається ефект присутності у фільмі, а прекрасна технічна складова лише доповнює це відчуття. Не пам’ятаю, коли в останнє був такий задоволений операторською роботою: всі кадри були чітко та симетрично поставлені і не важливо чи то екшн-сцена чи якийсь діалог – все виглядало професійно. По фільму персонаж Бена Аффлека був перфекціоністом і я гадаю, що оператор взяв приклад із героя і також намагався якомога більше кадрів надавати у чітко перфекціоністській формі. А ось про музичне оформлення сказати таких схвальних слів не можна, бо, якщо чесно, не запам’яталось жодної музичної теми, а це означає, що композитор постарався не надто добре. Звісно, у деяких моментах музика була вдало підібрана,втім чогось великого та приголомшливого не було. В тих моментах, коли музика не рятувала, включались перспективні персонажі у виконані відомих та сильних акторів таких, як Анна Кендрік, Дж.К.Сіммонс, Джон Бернтал та, звісно ж, Бен Аффлек, і видавали місцями непогану гру та емоції так, що їхнім персонажам хотілось вірити і співчувати. Окремо хочеться сказати про Бена Аффлека. Він ідеально втілив образ свого аутентичного персонажа: викликав жалість та милий сміх саме тоді, коли це було дійсно потрібно. Хоч і його персонаж був математиком, але захистити себе міг не лише інтелектуально, але й фізично. І в тих моментах, коли він мусив захищати себе і оточуючих, Бен робив це дуже стильно. Такий тихенький математик-качок, котрий дає на горіхи всім, хто його скривдить. Щось схоже було із Кіану Рівзом у фільмі «Джон Вік». Персонажі Віка і Аффлека зовсім не схожі, проте їхній стиль має дещо ідентичні риси. Це буде зрозуміло під час перегляду і проведення цієї аналогії є досить цікавою річчю.
Більша частина проблематики фільму носила клішовані ярлики і події, та це не псувало загальне враження від перегляду, ба більше – в деяких моментах було по-справжньому приголомшливо, а кінцівка взагалі може приємно здивувати.
В цілому, хочеться сказати, що «Аудитор» - це міцний бойовик, який зірок із неба не хапає, проте впевнено та гарно тримається у своєму жанрі. Тому й отримує від мене стовідсоткове срібло і пораду для всіх йти у кіно на перегляд й насолоджуватись переглядом добротного фільму.
P.S. У фільмі є цікаве посилання до коміксів DC :)

Расскажите друзьям

Комментарии (0)

Чтобы оставить отзыв необходимо войти на сайт.