Рецензии пользователя Myroslava

  • Паранойя
    Paranoia (2013)

    В битві за інформацію...

    2 сентября, 2013, 12:23

Цей фільм краще, що доводилось бачити цього літа. Причина не лише в динаміці, сюжеті, грі акторів, актуальності теми але й тому, що фільм спонукує замислитись.

Він буде цікавий не лише "офісному планктону" від "білих комірців" до топ-менеджменту, а й для всіх людей, що вміють мислити та аналізувати процеси і явища, що мають місце у сучасному світі.

Хтось бачить у протистоянні фільму битву таких гігантів як Apple і Samsung.
Однак не все так однозначно. Мова йде про корпоратократію взагалі.
Про сучасну форму правління, де вся влада здійснюється через могутні транснаціональні компанії та корпорації. Це наддержави, що активно сприяють глобалізаційним процесам та культивують "культуру споживання", постійно переконуючи нас у тому, що наші гаджети знову морально застаріли.

Життя звичайної людини, такої, як наприклад Адам Кессиди нічого не вартує у цій битві. Як видно з сюжетної лінії героя, не варто спокушатись матеріальними благами та добрим ставленням біг-босів, адже від тебе без жалю зможуть відмовитись у будь-який момент.

А потрапив Адам в цю історію досить банально. Його попалили на невеличкій афері (знаючи про звільнення він влаштував невеличку гулянку для колег за рахунок компанії) і погрожували або "здати" або пропонували прийняти пропозицію працювати на компанію у тлі ворога.
Мова йшла про отримання інформації що становила комерційну таємницю конкурента.

Слід відзначити гру авторів, зокрема Олдмана і Форда. Однак постарались не лише актори, а й сценаристи, адже їх діалоги цих двох займають особливе місце у фільмі.

Десь там вплелась ще й романтична лінія, одна саме романтичною її назвати важко. Мова про дівчат які завжди поряд з тими, у кого успіх та гроші.
Загалом все актуально, реалістично і сучасно.

Расскажите друзьям

Комментарии (14)

Чтобы оставить отзыв необходимо войти на сайт.

0

Обязательно посмотрю этот фильм. Его основная тема мне очень близка. Сам работаю в большой компании, где огромное количество различных интриг и небольших афер.


0

Уху, интригующе! Про мир современных технологий! Динамика. Хочу взглянуть - составить своё мнение о ленте.


0

судя по рецензии экшн отличнейший. Люблю фильмы с четкой линией которые держат в напряжении до самого конца.


0

Чудесный фильм! Интригующий сюжет и прекрасный состав актеров. Фильм, который заставляет задуматься, а правильно ли мы живем, правильно ли расставлены приоритеты. Полностью согласна с рецензентом: фильм отличный - динамичный и совсем не плоский.


0

Меня сюжет фильма впечатлил. И навёл на мысли, что не все покупается, а надо просто жить, не равняясь на якобы начальников и прочих взлетевших ввысь (но по сути упёршихся в свой потолок). Классно, смотрите!


0

Очень хорошая рецензия и отзыва вроде все хорошие, да и тут комментарии есть в пользу этого фильма.
На днях посмотрю и отпишу свое мнение.


0

Хороший фильм!!!


0

Хорош фильм и рецензия хороша!


0

на досуге посмотрю


0

надо будет посмотреть


0

Отличный фильм. великолепная игра актеров.


0

классный фильм


0

Классный фильм, всем рекомендую смотреть


0

Исходя из рецензии должно быть интересно