Рецензии пользователя ЕленаЕлена

  • Заклятье
    The Conjuring (2013)

    Закляття - вирізки з інших фільмів?

    31 августа, 2013, 16:44

На перший погляд фільм доволі типовий. Неможливо не помітити схожість із такими фільмами, як "Той, що виганяє диявола" (The Exorcist, 1973), "Паранормальне явище" (Paranormal Activity, 2007), "Мертва тиша" (Dead Silence,2007), "Астрал" (Insidious, 2011), "Синістер" (Sinister, 2012) та інші. Це робить фільм більш типовим, але є нові сцени, котрі змушують відчути своєрідну атмосферу, за неї можна поставити 6/10 балів, чого не сказати про повну розкриту думку.
Звичайно доволі цікавий фільм, містичний, місцями може стати дибки волосся, та в фільмі не так використано атмосферу для цього, як різкі моменти, що лякають. Типовим є "затишшя" перед тим, як щось має статись. Використання цього прийому звичайно злякає глядача, що затамував подих в очікуванні моменту, коли обірветься тиша та неочікувано з'явиться і закричить якийсь демон, або щось впаде, бахне, розіб'ється. За використання цього невід'ємного прийому можна з упевненістю ставити 9/10, адже він в міру використаний, не занадто перенапружує, як це буває в деякий фільмах, котрі базуються тільки на них.
Про логічність дій персонажів можна сказати позитивно, хоча й були похибки. Наприклад, дія, коли дослідники паранормальних явищ Ед і Лоррейн, подружжя, в котрого була дочка, приїхавши додому, побачили, що бабуся їхньої дочки не може відчинити двері, за якими кричить дівчинка, одразу ж після її спасіння відправляються до потерпілої сім'ї, залишаючи знову дочку з бабусею, наче нічого й не трапилось. За логічність 8/10.
Фільм побудований на історії про жінку, котра вбила свою дитину, а потім сама повісилась на гілці біля дому та прокляла перед смертю всіх, хто посягне на її територію. Спочатку фільм здається багатообіцяючим, але вже на 20 хвилині стає нудним та хочеться просто вимкнути, але через деякий час повертається бажання додивитись, зрозуміти, побачити що буде далі та як розвинуться події. Кульмінацією можна вважати момент вигнання диявола з матері п'ятьох дочок, котра під впливом демона намагалась вбити власну дочку, та лише спогади про сім'ю надають можливість звільнитись від демона, та очікуваний хеппі-енд. За сценарій можна поставити лише 6/10, адже в фільмі присутня схожість з іншими фільмами, наче б то вирізки з різних фільмів, змонтовані в одну картину.
В цілому фільм не поганий, має свої плюси та мінуси, єдине, що кидається відразу в очі це те, що багато моментів присутні в інших фільмах. "Затишшя" можна вважати справжнім фільмом жахів: присутні і містика, і, місцями, кров, і фантастика. Середній бал за фільм жахів - 7,25.

Расскажите друзьям

Комментарии (17)

Чтобы оставить отзыв необходимо войти на сайт.

1

Отличный фильм ужасов от режиссёра Джеймса Вана. Фильм с очень впечатляющей историей, просто кучей пугающих моментов и очень качественной игрой актёров!


1

Все как и написано в рецензии: фильм довольно типичный и очень предсказуемый. Во время просмотра я легко укалывал какая будет следующая сцена... Короче фильм на один раз.


1

Сплошная банальщина, куча штампов, в итоге совершенно не интересно и не страшно.
Честно говоря я долго ждал этот фильм и расчитывал на большее но разочаровался,
особенно доставило изгнание демона в конце. )


1

Фильм довольно типичен, впрочем, в ужасах сложно выдумать нечто эдакое... Особенно за такие мизерные деньги.


0

Очень интересно, но в то же время страшно, что в основе фильма ужасов лежит реальная история. Присутствие похожих сцен с других фильмов меня не удивляет, потому что в кино мы часто встречаем знакомые и распространенные моменты.


0

Да, конечно, но чем больше таких моментов, тем больше типичным является фильм.


0

Явно авторка рецензії розуміється на тематиці хоррор. І це, добре. Але ж подеколи й заважає їй бути просто глядачем. Виявити власну позицію без оглядки на інші картини: де що в кого поцуплено і якою мірою...


0

Глядачем можна бути завжди, але у різних людей розуміння "просто глядач" різне. Одні дивляться фільм жахів із захватом, не роздумуючи над тим, що відбувається та не обмірковуючи цього, а інші думають, як би вони повели в цій ситуації, яка була б їх дія, як би повели себе люди в такій ситуації. Я критикувала і сценарій і логіку і як звичайний глядач, і як людина, що розуміється на фільмах жахів, бо на моїй пам'яті не один фільм жахів.


1

Классный фильм ужасов!


3

Довольно точная рецензия. Типичный фильм ужасов. Лично мне фильм понравился, я даже в начале от страха ведерко с попкорном выронила :))


0

ахах) а что же там такого страшного было в начале?


0

Я вважаю, що сцена з лялькою, в котру вселився демон не на жарт лякає своєю містичністю та атмосферою, саме це й могло злякати глядача з початку фільму.


4

Фильм супеееер!. Всем советую!. Ну я бы немного выше оценку поставил, но описание и рецензия +1)


4

Высококачественная рецензия. Фильм точно такой же как Вы и описывали.


4

Рецензия просто класс. Заинтриговали. Нужно обязательно посмотреть!


2

рецензия довольно таки неплохая,полностью описывает даный фильм))))


2

спасибо)